Monday, January 3, 2011

Masa yang ditunggu-tunggukan (2010 countdown)



Selepas saja raz balik dari tempat rehearsal (petang),raz terus balik rumah untuk berehat dan mandi..dan juga solat...selepas jer siap semua tu,raz pun bersiap-siap untuk pergi ke lokasi petang tadi iaitu kemuncak malam tersebut ( 2010 countdown )..YEAHHH!!!time ni lah raz suka sangat-sangat...huhu..tapikan,cuaca tidak mengizinkan la,hujan tanpa henti.Terpaksa la raz tumpang dengan budak tarian untuk pergi ke lokasi itu..HAHA..muka selamber jer tumpanh orang..huhu...raz tunggu la driver yang bawa budak tarian tu dalam keadaan hujan yang agak lebat la jugak.Dalam masa 5minit raz menunggunya..Setelah sampai terus raz naik,haha..xmenahan kesejukkannya..hanya Allah sahaja yang tahu keadaan raz.Keadaan dalam kereta agak kesempitan la juga kerana banyak peralatan tarian dalam kereta tu.Dalam perjalan untuk pergi ke lokasi itu,hujan bertambah lebat,dalam fikiran raz (macam mana lah persembahan malam ni..ramai ker orang datang??)Agak ketakutan la jugak,..buat2 tiada orang datang tengak persembahan tu..Setelah jer sampai Dataran Pekan,raz terus masuk ke bilik khas,di mana berkumpulnya artis2 dan para peserta lain untuk membuat persembahan.Akak raz masa tu  tak sampai lagi..biasa la perempuan kalau bermakeup mesti lama punya..HAHHA..sabar jer la.Kemudian raz lepak la dalam bilik tu,melihat budak 2 tarian buat latihan lagi..semuanya budak lelaki..
Inilah gambar budak tarian tersebut..
ini lah penari dewasa.

ini pulak penari kanak2 yang comel

Selepas jer 'snap' gambar penari tu,datang lah adik Farhan kita 'Kamilah Bintang'..Saat2 yang dinantikan.Gambar kat bawah tu,gambar masa Farhan mula2 masuk ke bilik artis.Masa tu budak tarian tengah buat latihan lagi.Dia orang tak perasaan lagi masa tu..hehe..

ketibaan adik Farhan (along) ke bilik rehat artis.
*(gambar kurang elok sikit)

Masa ni Kak Siti berada kat bilik rehat sebelah tu..huhu..tengah tengak lagu untuk di sampaikan nanti.Orang profesional jadi pilih lagu last minit la..Semua lagu dia hafal..haha..Profesionalnya dia..ish2..hahah..
  Punya la lama menuggu masa untuk beraksi..kami pun berehat la dulu.
*BEREHAT SEBENTAR BERSAMA KITKAT....hahah

Along sekarang tengah menuggu masa untuk beraksi...bersama abah dan adik bongsunya




Raz tinggalkan gambar2 waktu 2010 countdown k.Raz malas da nk tulis lagi...heheh
Akak siti kita menghayati lagu yang dia sampaikan


Band akak siti kita





Adik Farhan bertemu kembali rakan seperjuangnya..(rakan tarian)

**akan bersambung ya..

Sunday, January 2, 2011

Rehearsal untuk countdown 2010

Setelah bertungkus lumus untuk menyiapkan Cover album Cty fazanah akhirnya dapat juga aku rehatkan diri dengan melihat latihan persembahan untuk 2010 countdown yang akan berlansung pada jam 9.30 malam.Antara artis yang turut serta menyertai persembahan itu adalah Siti Fazanah,Farhan 'kamilah bintang',J Syam (Penyanyi Veteran) dan ramai lagi..juga dimeriakan lagi dengan tarian tradisional,SJK (C) Pekan..Macam-macam tarian ada..sangat cumel..petang tu ada la sedikit gambar raz 'snap'..nmpk la Farhan & geng band kakak raz..






































Inilah serba sedikit gambar pada waktu petang tersebut..masa latihan persembahan sebelum ambang 2011..Ini baru waktu latihan...haaa..blom lihat lagi waktu malam pulak..lagi gempak.Pelbagai acara yang berlangsung.Masa inilah ramai crew-crew brtungkus lumus untuk menyiapkan pentas ini..

Terima kasih kepada yang terlibat secara langsung mahupun tidak lansung,tanpa amu semua majlis ini tidak berjalan dengan lancar.Arigato!!


Saturday, January 1, 2011

makeup & shooting for cover album Cty Fazanah

Salam semua...cuti sem da nak habis..aduhh..malasnya lah nak masuk kolej..tapi kalau nak masa cuti sibuk lak nk masuk kolej..HAHAHa....Sabar aja lah..cuti sem aku ni banyak la perkara yang berlaku..yang mana ada yang pahit,yang manis,sederhana pahit & juga manis...HAHHA...macam2..aku kena jaga anak sedara aku,aku photoshoot model cilik..selama 3 minggu cuti sem aku..Itu jer la aktiviti aku,tak da yang lain.melainkan pergi perpustakaan cari ilmu sikit.Kekadang lepak kat office akak aku.
 Aku doakan akak aku siti fazanah akan menjadi bintang RTM suatu hari nanti,bila sudah berjaya jangan la luper adik ko ni k.30/12/2010 aku jadi jurugambar akak aku untuk buat cover cd lagu dia.so aku jalankan tugas itu walaupun agak susah sikit..heheh..selepas saja snap aku mula la sesi edit gambar yang sudah di pilih..boleh tahan la kot..Nak tengok?? HAHA..... Lihat ni ya.. Kita mula dari dia di makeup sehingga lah abis makeup k..
haaa....ni dy makeupnyaa..

ni lak makeup artis..Dayana..Terima kasih Dayana

Pakai bulu mata palsu

bling2 kat bawah bawah mata 2


Lihat lah hasilnya..huhu

berposing dahuli bersama makeup artis kita





Haaa..ini pulak time posing2 jer.blom di edit lagi.Aki ini xpandai la sangat nak mngajar orang berposing2 ni..
Tempat shootind dlm bilik meeting..hahah..kalau outdoor hujan jadi tak boleh la nak shooting kat luar sana..Dalam bilik meeting un jadi la...haha

SERIUS JA MUKA AKAK NI


SENYUM


COMEL GITU


COVER COMEL

KEAYUAN TESERLAH

Selepas aja berfotoshot.kini tibalah masa untuk pilih gambar yang mempunyai mood yang ceria dan mnjerlah.Selepas saja memilih masa untuk aku mengedit pict tersebut.Per..memang banyak la.Tak tidur malam aku.hahha..

haa..ini lah hasilnya











Jadi,inilah hasilnya,apabila aku sudah siap edit gambar yang sudah di pilih dan di tapis..HAHA.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LAGU NEGERI ( LEMAK MANIS)