Thursday, June 16, 2011

MALAM MANIFIESTO MAJLIS PERWAKILAN PELAJAR (MPP) KOLEJ KEMAHIRAN TINGGI MARA REMBAU.

1st off all i want to say.. Alhamdulillah.syukran to Allah coz memanjangkan usia & rezeki aku..
Now...we back to our story malam manifiesto Majlis Perwakilan Pelajar (Mpp) ok..haha..malam tu amatlah membuatkan hatiku berdebar-debar yang teramat..Mana tidaknya dalam otak aku ni..xtau la apa yang aku nk memperjuangkan untuk siswa/siswi kt kolej...Hanya Allah sahaja yang mengetahui..dari pagi..sampai la malm...untuk menarik minat siswa/siswi kami semua kena BERKEMPEN untuk menarik minat tentang usul2 kami..Pelbagai karenah siswa/siswi..aku cuma SABOR JER LA..Bukan senang mahu jadi orang yang penting dalam kolej..Semua kerja mesti kita lakukan..

INI LAH KERTAS MANIFIESTO SAIA..
WARNA PINK LAGI..LIKE.!!haha






kenapa laha aku dapat warna PINK
kawan2 lain cakap...auuwww..sooo sweet..hahha
Aku terima dengan redha jer..hahah..Yang Penting..aku memperjuangkan HAK2 pelajar.










Agak TERUJA jugak la pabila nama ku tersenarai untuk menjadi MAJLIS PERWAKILAN PELAJAR..Lepas jer nama tersenarai..cepat2 telefone parents tersayang...Alhamdulillah..tak terkata....

.........................~~...........................
SELEPAS JER BERKEMPEN..KINI TIBALAH MASA YANG DI NANTI2KAN..IAITU MALAM MANIFIESTO..KAMI SEMUA AKAN BERCKAP DI DEPAN SISWA/SISWI..



*bagi aku kacang jer..HAHA..coz kat skulah dulu aku da biasa da jadi PENGERUSI majlis.RILEX SUDEH..


                                              GAMBAR2 MASA MALAM TERSEBUT..


NI la STAGE tempat kami BERMANIFIESTO


INI LAK P.A SYSTEM KAMI...
& JGK TMPAT PERSIAPAN KAMI




BAKAL2 MPP BERGAMBAR BERSAMA PENGARAH KKTM REMBAU
 



BERSIMBANG BERSAMA PENGARAH  


ANAM,RAZ & YASIN.. 
PENDENGAR & PENGUNDI KAMI...
PEACE



PENGUDI UPAHAN...HAHAH 

:D

PEACE...
MENCARI IDEAL...
SMILE...











BARISAN2 TERHORMAT 

AHHAH...

BERUCAP TIME









APABILA RAZ BERUCAP...HUHU 







AHLI-AHLI MAJLIS PERWAKILAN PELAJAR BERGAMBAR BERSAMA PENGARAH KKTM REMBAU. 







Tuesday, June 7, 2011

kembali aktif untuk post di blog..

Hye2...sudah lama aku tidak mengaktifkan bahkan mengupdate blog kesayangan aku ni..hohoh...aku terlalu sibuk la sekarang ni..banyak sangat kerja nk kena setelkan.ASSGMNT,FINAL PROJECT,FINAL EXAM & MACAM2 lagi la..haha...sampai den da naik pening da..haha..sabor jer la..aku akan update blog aku dari zaman2 purba dlu smpai la sekarang k..ikut peringkat la...
PENING2...SABOR JER LA.....










Tunggu ok..Rey akan update blog Rey ni k...
love uols....

Saturday, February 5, 2011

GONG XI FA CAI !!

GONG XI FA CAI KEPADA KENALAN AKU..WE R 1 MALAYSIA...HUHUH..
LIKE IT...(POYO JER)..

cuti sekolah bermula...upsss...aku bukan sekolah lagi..tpi da kolej da.so.CUTI KOLEJ SUDAH BERMULA.yeahh!!GEMBIRA TIDAK TERKATA.HAHA..cuti2 pun.assgmnt belambak nk mampus..GERAM TOI LA..apa nk buat,kne la siapkan,masa di kolej imagine nak buat assgmnt punya semangat.sampai ja umah kazen,semangat itu menjadi pudar kerna..aku 'blur' mau buat itu.Aku tak balik umah pun kt Pahang,aku tau kalau aku balik kompom keje aku tak buat..jadi aku pun balik la umah kazen aku kat PULAPOL(PUSAT LATIHAN POLIS) kt keramat area ttwangsa 2..huhu.Rupernya sama jer..2x5 jer,kerja xberjlan langsung..huh!!

PART 1 : PERJALAN KTM SEREMBAN KE KL CENTREL


Perjalan ke agaklah memakan masa agak lama.aku un tak tau knpa la lama sangat nak sampai.semasa aku mau beli tiket,punya la ramai orang beratur...perrrggghhh!!dahsyat gilerr...nasib baik la sempat aku beli tiket,kalau tak...faham2 jer la..haha...lepas beli jer tiket aku pergi la port mnggu train..mak aiii...lagi la ramai org menggu..Aku berkata dalam hati "pergghhh...blh ker aku masuk ni??cam xder harapan jer..punya la ramai.." hhaha...aku un da naik mengelabah ayam da.ehehhe..nak tak nak tepakse la aku tolak menolak 1 sama lain utk masuk..heheh..,bygkan situasi itu..umm..akhirnya..berjaya jugak aku masuk ke dalam.yeahh....tpi.yang tidak bestnya..aku trpaksa berdiri dan berhimpit 1 sama lain..dengan kaum indiannya,cina,indon,bangla,,mak ai,,peluh dia org..eeee,,,air-cond da tak macam air-cond da..hahha..panas YA ROBBI,dalam train 2 da macam ikan sardin da.perrgghh..panas tersangat2..setiap pit-stop ramai giler org naik.xfaham2 bahasa ker.kalau da nampak ramai dalam train tu,faham2 la..jangan la nk masuk lagi..aduhh..benggap!!


PART 2 : PERJALAN KTM SEREMBAN KE KL CENTREL
ON THIS CASE..DALAM TRAIN LAK.


sambungan dalam part 1.saja ja nak panjangkan cerita,.heee..Memakan masa la jugak untuk sampai ke KL CENTRAL 2.huhuhu..mybe 10 pit-stop untuk sampai ke KL CENTRAL,memang merana la aku berdiri.tiada ruang langsung untuk aku duduk..hahha..memang panas la.tak tau la aku nak cerita cam ner agi..haha.memang SARDIN giler la dalam train.untuk memendekkan cerita.aku da sampai da KL CENTREL..aku ada kenalan time dlm train 2.hehe..nama dia ZARUL ADHAM budak ILP PEDAS dekat jer ngn kolej aku,so..time nak sampai KL CENTRAL aku berborak la dengan dia.hehe...hilang la keboringan aku..ON SPOT da sampai kat KL CENTRAL aku um keluar la jaln2 dengan dia jap..ambik angin..hehehhe....cam suit kapel lak an..hahahaa...cutee...heheh...pas abis ja duk kat luar,aku un p bli la tiket ke damai..pas bli aku un naik la terus ke naik lrt la..huuuu...sblum naik,,tersermpak lak kawan sekolah lama..pompuan laaa...semakin lama semakin menwan lak aku tgok dia,'tergugat iman aku' haaaa,,,(poyo jer lebih ni)..time mnggu aku un berborak la dgn dia..lama la jugak tak berborak.train un da sampai.so aku un naik la,akhrnya..dpt jugak aku dduk dlm train ..hahha.org tak ramai la sangat...selepas sampai ke damai.aku un call la cazen aku.aku menipu kazen aku n dri kau sendri..(BODOHKAN)huhu...aku cakp kt kazen aku,ada orang tolong hantarkan.wal hal,aku berjalan kaki ke PULAPOL,bertapa jauhnya perjalan tu,nasib baik tak sesat.haha...dalam perjalan ke nk ke PULAPOL,aku tnya la pak cik tu,jalan terdekat ke PULAPOL,rupanya pakcik tu adalah bilal masjid yg terdekat kt situ..huhuu...dengan perasaan kasihan kt aku,pak bilal tu menumpangkan aku untuk sampai ke PULAPOL..ALHAMDULILLAH,AKHIRNYA sampai jugak aku kt PULAPOL.aku berterima kasih kepada pak iman itu..SYUKRAN YA,,....


PART 3 : SETIBANYA DI PULAPOL


Setibanya di pulapol aku pun tanya la 'abg guard' kt post A..'abg,saya nk tanya,umah sarjan kamal abg tau tak'..'abg guard'brkta : 'sarjan kamal yg mana 1 ni adik??"..'dalam hati aku berkta,alamak..cam ner ni..'akhirnya aku menelefon kazen aku ambik aku,akhirnya dia un ambik aku..selepas sampai ke rumah,aku salam smua orang,,then aku rest la kt dlm bilik..pas rest..aku un mandi la per lagi.ahha...KEESOKAN HARI:aku bangun la pagi..mandy...semua...solat..huhuh..after thz..aku duk seorg kt umah..kazen laki aku p keje..mak sadare aku lak ada kt umah...kazen pompuan lak aku xberapa nk rapat laa...segan..jadi aku terasa la duk seorg..jam 9am.aku kuar p tasik ttwangsa untuk photoshoot kt sana.terasa la teramat BOSAN!!!...PANJNG LAGI CRTANYA..AKU MALS NAK TULIS..HEHHE
HARI ESOK PUNYA ESOK HARI : aku terasa amat la BOHSAN.aktiviti aku adalah p ttwangsa untuk shooting...untuk menghilangkan kebosanan aku...aku pun p la shooting...whaaaa....cun la gak kot..aku pakai camare DSLR biasa jer canon 1000D jer..nk tgk hasilnya??








INI LAH SEBAHAGIAN GAMBAR YG TELAH AKU SNAP ( EDIT & XEDIT)

Monday, January 3, 2011

Masa yang ditunggu-tunggukan (2010 countdown)



Selepas saja raz balik dari tempat rehearsal (petang),raz terus balik rumah untuk berehat dan mandi..dan juga solat...selepas jer siap semua tu,raz pun bersiap-siap untuk pergi ke lokasi petang tadi iaitu kemuncak malam tersebut ( 2010 countdown )..YEAHHH!!!time ni lah raz suka sangat-sangat...huhu..tapikan,cuaca tidak mengizinkan la,hujan tanpa henti.Terpaksa la raz tumpang dengan budak tarian untuk pergi ke lokasi itu..HAHA..muka selamber jer tumpanh orang..huhu...raz tunggu la driver yang bawa budak tarian tu dalam keadaan hujan yang agak lebat la jugak.Dalam masa 5minit raz menunggunya..Setelah sampai terus raz naik,haha..xmenahan kesejukkannya..hanya Allah sahaja yang tahu keadaan raz.Keadaan dalam kereta agak kesempitan la juga kerana banyak peralatan tarian dalam kereta tu.Dalam perjalan untuk pergi ke lokasi itu,hujan bertambah lebat,dalam fikiran raz (macam mana lah persembahan malam ni..ramai ker orang datang??)Agak ketakutan la jugak,..buat2 tiada orang datang tengak persembahan tu..Setelah jer sampai Dataran Pekan,raz terus masuk ke bilik khas,di mana berkumpulnya artis2 dan para peserta lain untuk membuat persembahan.Akak raz masa tu  tak sampai lagi..biasa la perempuan kalau bermakeup mesti lama punya..HAHHA..sabar jer la.Kemudian raz lepak la dalam bilik tu,melihat budak 2 tarian buat latihan lagi..semuanya budak lelaki..
Inilah gambar budak tarian tersebut..
ini lah penari dewasa.

ini pulak penari kanak2 yang comel

Selepas jer 'snap' gambar penari tu,datang lah adik Farhan kita 'Kamilah Bintang'..Saat2 yang dinantikan.Gambar kat bawah tu,gambar masa Farhan mula2 masuk ke bilik artis.Masa tu budak tarian tengah buat latihan lagi.Dia orang tak perasaan lagi masa tu..hehe..

ketibaan adik Farhan (along) ke bilik rehat artis.
*(gambar kurang elok sikit)

Masa ni Kak Siti berada kat bilik rehat sebelah tu..huhu..tengah tengak lagu untuk di sampaikan nanti.Orang profesional jadi pilih lagu last minit la..Semua lagu dia hafal..haha..Profesionalnya dia..ish2..hahah..
  Punya la lama menuggu masa untuk beraksi..kami pun berehat la dulu.
*BEREHAT SEBENTAR BERSAMA KITKAT....hahah

Along sekarang tengah menuggu masa untuk beraksi...bersama abah dan adik bongsunya




Raz tinggalkan gambar2 waktu 2010 countdown k.Raz malas da nk tulis lagi...heheh
Akak siti kita menghayati lagu yang dia sampaikan


Band akak siti kita





Adik Farhan bertemu kembali rakan seperjuangnya..(rakan tarian)

**akan bersambung ya..

Sunday, January 2, 2011

Rehearsal untuk countdown 2010

Setelah bertungkus lumus untuk menyiapkan Cover album Cty fazanah akhirnya dapat juga aku rehatkan diri dengan melihat latihan persembahan untuk 2010 countdown yang akan berlansung pada jam 9.30 malam.Antara artis yang turut serta menyertai persembahan itu adalah Siti Fazanah,Farhan 'kamilah bintang',J Syam (Penyanyi Veteran) dan ramai lagi..juga dimeriakan lagi dengan tarian tradisional,SJK (C) Pekan..Macam-macam tarian ada..sangat cumel..petang tu ada la sedikit gambar raz 'snap'..nmpk la Farhan & geng band kakak raz..






































Inilah serba sedikit gambar pada waktu petang tersebut..masa latihan persembahan sebelum ambang 2011..Ini baru waktu latihan...haaa..blom lihat lagi waktu malam pulak..lagi gempak.Pelbagai acara yang berlangsung.Masa inilah ramai crew-crew brtungkus lumus untuk menyiapkan pentas ini..

Terima kasih kepada yang terlibat secara langsung mahupun tidak lansung,tanpa amu semua majlis ini tidak berjalan dengan lancar.Arigato!!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LAGU NEGERI ( LEMAK MANIS)